5 redenen waarom een investering in hotelvastgoed steeds populairder wordt

 De laatste jaren zien we dat investeringsvastgoed in België bezig is aan een stevige opmars. Zowel business flats, vakantieverblijven, seniorie flats, maar vooral hotelkamers worden steeds sneller een keuze voor een investering bij particulieren. Waarom kiezen zoveel mensen nu juist voor dit type vastgoed? Hieronder ontdek je een aantal van de belangrijkste redenen.  
 
100% zorgeloos karakter 
 
Een investering in hotekamers is een 100% zorgeloze investering in vastgoed. Dankzij de professionele uitbater hoef jij als eigenaar helemaal niets meer zelf te doen. Dit is voor veel mensen een doorslaggevende eigenschap om de overstap van klassiek vastgoed naar investerinsvastgoed te zetten. Bij een klassiek appartement moet je er namelijk zelf heel wat tijd in investeren. Denk maar aan de opkuis, het vinden van huurders, de sleuteloverdracht, renovaties, … Dit is allemaal niet aan de orde bij een investering in hotelkamers. 
 
Professionele verhuurpartner 
 
Een hotel wordt steeds uitgebaat door een professioneel team. Dit betekent dat zij alles zelf regelen. Het grote voordeel is dat deze professionele partner dag en nacht bezig is met de hotelmarkt en dat zij deze markt dus ook van binnen naar buiten kennen. Zo weet je dat jouw kamer steeds aan de beste prijs verhuurd zal worden. Jij kan dus op je beide oren slapen dat jouw investering in goede handen is.  
 
Geen zorgen van klassiek vastgoed
 
In tegenstelling tot klassiek vastgoed heb je bij een investering in hotelvastgoed veel minder zorgen dan bij klassiek vastgoed. Zo is er geen sprake van wanbetalers aangezien iedereen op voorhand betaalt. Ook kan er als er schade is steeds verhaal worden gedaan op de laatste verblijvers. Van leegstand is er ook geen sprake aangezien er bij hotelvastgoed steeds gewerkt wordt met een poolsysteem waarbij alle opbrengsten in 1 pot worden gestoken. Het maakt dus niet uit of jouw kamer bepaalde dagen leeg staat of niet. 
 
Mogelijkheid to eigen gebruik 
 
Naats de opbrengsten, geniet je bij de hotels van Secured by Bricks ook steeds van de mogelijkheid om zelf gebruik te maken van jouw, of gelijkaardige, kamer. Dit kan jaarlijks voor 45 dagen, op vooraf afgesproken tijdstippen. Ideaal dus voor wie op zoek is naar extra opbrengsten, maar soms toch ook zelf eens wilt genieten aan de Belgische Kust. 
 
Lagere instapprijs
 
Investeringsvastgoed bevindt zich bovendien is lager prijssegment dan klassiek vastgoed. Zeker wanneer we naar de prijzen van vastgoed aan de Belgische Kust kijken, merken we een groot verschil. Voor een nieuwbouwappartement betaal je hier al snel € 300.000 terwijl je bij hotelvastgoed rond de € 150.000 betaalt. Op die manier wordt er met investeringsvastgoed een grotere groep mensen aangesproken.